AleviSesi

Alevilik, Hz. Ali (a.s)'ın yolundan gitmektir.

Haberler

Halk Sağlığını Tehlikeye Atanlar Kimler?

Son günlerde gündeme geldi, araştırdık ve bu tehlikeyi gündeme getirenler haklılar…

Mıusırdan elde edilen nişasta bazlı şeker maddesinden yapılan bir çok gıda ürünü piyasada bolca satılıyor. Özellikle çocuklarımızın tükettiği tatlılarda bol miktarda bu madde kullanılıyor.

Bu konuya önem veren ülkelerde çok sıkı denetim ve sınırlamalar getirilen bu maddeyi birçok ülke yasaklamış bulunuyor.

Öykü Derin

Hatırlayanlar bilirler bir zamanlar DSP-ANAP VE MHP’NİN ÜÇLÜ İKTİDARI VARDI VE BU İKTİDAR DÖNEMİNDE ŞEKER YASASI ÇIKARILARAK ŞEKER PANCAR EKİMİYLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER VE KOTALAR GETİRİLDİ ve 2001 yılında şeker üretimine birden bire mısır şurubu kotası kondu ve KAPI ARALANDI.

Bu iktidar ilk kapıyı araladı ve daha ucuz olur diye pancar ekimini sınırlayarak %10 kota getirdi.

Sonra ne oldu? Bu iktidar gitti yerine Müslüman! iktidar AKP geldi  bunlar ne yaptı? Açılan kota sınırını bakanlar kurulu kararıyla kademe kademe %50’lere çıkardılar pancar ekimi dahada azaldı nişasta bazlı şeker üretimi dahada arttı.

Birde ne görelim?

Meğer Eti, Ülker vs. gibi kuruluşlar bundan rant sağlıyorlarmış.

Halk sağlığının ne önemi var beyler kâr yapıyorlar.

Çevrenize bakın bakalım kanser artmışmı özelliklede pankreas kanserine dikkat edin neden artıyor acaba?

Dr.Yavuz Dizdarın konuyla ilgili açıklaması şöyle;

“Nişasta bazlı şeker insan vücudu için uygun değil. Fruktoz tükeldiğinde insülin salgısını uyarmıyor, yüksek seviyelere çıkıyor kanda ve arkasından yağa dönüşerek depolanıyor. Bu yağa dönüşerek depolanma özellikle iç organlarda meydana geliyor” derken şöyle devam etti: “Fruktozun pankreas kanseriyle ilişkilendirilebileceğine dair çok iyi dizayn edilmiş çalışmalar var. ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü bunları halkın erişimine açmış. Fruktoz bazlı şekerden toplum olarak uzak durmamız gerekiyor. Endüstrinin endişesi daha ucuza mâl etme, bozulmama, tüketim konusunda doyma hissini uyarmadığı için daha çok satma gibi avantajları var. Bunlardan vazgeçerek ürünleri sağlık açısından daha uygun hale getirmeli. Bizim ülkemizde insanlara verilen değer belli GDO hakkında uyarı verilmesine rağmen, soyanın hayvan yemi olarak ithalati serbest bırakıldı. Kotanın yüzde 15 olması gibi bir durum olma konusunda diyebileceğimiz bir şey yok. Bakanlıklar bu kadar bilimsel veri olmasına rağmen denetim yapmalı. Nişasta bazlı şekerin kullanılması konusunda uyarılar yapılması gerekiyor. Hazır ürünlerden uzak durulmalı. Meşrubatlardan, bisküvilerden, çikolatalardan uzak durulmalı.”

Dr. Yavuz Dizdar, Türkiye’de pankreas kanserinde artış görüldüğünü de sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.